Boerderij De Kruisberg anno 1874
02 februari 2021 

Boerderij De Kruisberg anno 1874

Boerderij 'de kruisberg"  is een stolpboerderij met dubbel vierkant  gebouwd in 1874. Opdrachtgevers J. Spaans en K&D Kaan, in het kader van duinontginning rond de Kruisberg. Deze activiteiten zijn in 1880 gestopt. In 1938 werd de provincie Noord-Holland eigenaar en het P.W.N. gebruikte de boerderij als veldlaboratorium, later als opslag en werkruimte voor de boswachters.

 Sinds 2006 is Gasterij Kruisberg op deze prachtige locatie gevestigd.

Omdat De Gasterij in het NH duinreservaat ligt en plusminus 2,1 km van de Rijksstraatweg ( Parkeerplaats Kraaiennest), zijn we alleen per voet of fietsend bereikbaar voor gasten. Duinkaart is verplicht en komt ten goede aan het behoud van het duin.

Bij ons kunt u genieten van een ruime lunchkaart met warme en koude drankjes. In de herfst en winter brandt de gezellige openhaard in de boerderij. Bij wat drukte kunt u ook plaatsnemen in onze met houtkachels verwarmde “Shed”. Met stro op de grond en tuintafels, erg gezellig.

In het voorjaar en zomer kunt u kiezen op het schelpen of grasterras plaats te nemen lekker in het zonnetje of koel in de schaduw.

Vooral in het voorjaar is vogelgezang “oorverdovend” bij Gasterij Kruisberg; van de nachtegaal, lijsters, vinken, putters en merels. Genieten ten top.